Visum Zambia nodig?

1. Reizigers
2. Type Visum
Entries
3. Aanvraagduur bij instantie
Vanaf: 110.50

Een Visum Zambia aanvragen met Kes

Wat heb je nodig om een visum Zambia aan te vragen?

Heb ik een visum nodig voor Zambia? Ja
Moet ik het visum voor mijn aankomst in Zambia regelen? Ja
Hoe lang van te voren kan ik het visum voor Zambia aanvragen? Maximaal 3 maanden van tevoren
Vanaf wanneer is het afgegeven visum geldig? Na de afgiftedatum van het visum


In onze checklists vind je voor elk type visum een stappenplan die je door je aanvraag helpt. Download de checklists om precies te zien welke documenten er nodig zijn om een visum voor Zambia aan te vragen en aan welke vereisten je allemaal moet voldoen.


De ambassade van Zambia kan je aanvraag pas in behandeling nemen als de genoemde documenten ook voldoen aan de vereisten die in de checklist worden beschreven:

  1. Print de checklist uit

  2. Verzamel de benodigdheden

  3. Vink alle hokjes af  

E-visum

De visumkosten voor het e-visum worden bij aankomst in Zambia bij de immigratiedienst betaald. Dit kan bij de volgende vliegvelden Kenneth Kaunda International Airport - Lusaka, Harry Mwaanga Nkumbula International Airport - Livingstone and Simon Mwansa Kapwepwe Internatioanl Airport - Ndola. Reis je via een ander vliegveld of over land naar Zambia? Dan kun je geen gebruik maken van een e-visum, en moet je het reguliere visum aanvragen.

Transit Zambia

Indien je een transit hebt in Zambia, heb je geen visum nodig voor een verblijf van max. 24 uur in de transitruimte op het vliegveld.

KES raadt aan om aan de volgende eisen te voldoen: 

  • Doorgaan naar een derde land met dezelfde of een aansluitende vlucht, zonder het doorgangsgebied op het vliegveld te verlaten
  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens vier maanden na de periode van verblijf, met minimaal één lege visumpagina
  • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan
  • Een visum hebben voor het eerstvolgende visumplichtige land

Visumkosten Zambia

Type visum Geldigheidsduur Maximaal verblijf Aanvraagduur Visumkosten Visumsupport BTW 21% Totaal
Zakelijk 3 maanden 30 dagen 11 werkdagen € 50 € 50 € 10,50 € 110,50
Single
Double 3 maanden 30 dagen 11 werkdagen € 80 € 50 € 10,50 € 140,50
Multiple 3 maanden 30 dagen 11 werkdagen € 80 € 50 € 10,50 € 140,50
Toerist 3 maanden 30 dagen 11 werkdagen € 50 € 50 € 10,50 € 110,50
Single
Double 3 maanden 90 dagen 11 werkdagen € 80 € 50 € 10,50 € 140,50
Mutiple 3 maanden 30 dagen 11 werkdagen € 80 € 50 € 10,50 € 140,50
E-visum
             
Single entry 3 maanden 30/90 dagen* (zaken/toerisme*) 6 werkdagen *$50 €20 €4,20 €24,20
Double entry 3 maanden 30/90 dagen* 6 werkdagen *$80 €20 €4,20 €24,20
Multiple entry 3 maanden 30/90 dagen* 6 werkdagen *$80 €20 €4,20 €24,20