Visum Verenigde Staten aanvragen

 • Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?
  Ja
 • Moet ik het visum voor mijn aankomst in de Verenigde Staten regelen?
  Ja
 • Hoe lang van te voren kan ik het visum voor de Verenigde Staten aanvragen?
  Hangt af van type visum
 • Vanaf wanneer is het afgegeven visum geldig?
  Op het moment van goedkeuring
Visumkosten berekenen Visumkosten berekenen
Visumkosten berekenen

Wat heb je nodig om een visum voor Verenigde Staten aan te vragen?

Kosten
Visumduur Visumkosten
Visum
type
Visum geldigheid Max. verblijf per entry Verwerkingstijd op de ambassade Visumkosten Servicekosten Totaal
multiple entry 24 maanden 90 dagen 7 werkdagen €159 €44.77 €203.77
E-Visum (ESTA)
E-Visum (ESTA) aanvraag
 • Aanvragen moet minimaal 72 uur voor vertrek plaatsvinden. Binnen de geldigheidsduur van ESTA mag u de VS een willekeurig aantal keren binnenkomen.  
 • ESTA is geldig voor twee jaar of tot de geldigheid van uw paspoort.
 • Binnen de geldigheidsduur van ESTA mag u de VS een willekeurig aantal keren binnenkomen.
 • Maximaal verblijf van 90 dagen is toegestaan.
 • Binnen deze 90 dagen mag je heen en weer reizen naar Canada, Mexico en de Caraïbische Eilanden.
 • Als u wordt aangeklaagd voor het overtreden van immigratiewetten of als u te lang bent gebleven of bent gearresteerd, aangeklaagd of veroordeeld, komt u niet in aanmerking voor ESTA.
 • U moet in het bezit zijn van een retourticket of een doorreisticket of een bewijs van deelname aan een cruise die is geregistreerd voor ESTA.
Kosten
Visumduur Visumkosten
Visum
type
Visum geldigheid Max. verblijf per entry Verwerkingstijd op de ambassade Visumkosten Servicekosten Totaal
multiple entry 24 maanden 90 dagen 7 werkdagen €14 €18.15 €32.15
Visum aanvragen

Informatie over visumaanvraag Verenigde Staten

COVID-19

Met ingang van 16 maart 2020 annuleert het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam, Nederland, niet-immigrantenvisa aanvragen. Ze hervatten de routine visumdiensten zo snel mogelijk, maar kunnen op dit moment geen specifieke datum opgeven.

Checklist E-visum (ESTA) USA

Ook de Verenigde Staten maken gebruik van een e-visum, ook wel Electronic System for Travel Authorization (ESTA) genoemd. Dit visum is voornamelijk voor toeristen en zakenlui die een korte meeting bijwonen in de VS. Let er op dat je absoluut niet met dit e-visum mag werken!

De aanvraag van een ESTA kan online worden gedaan op de website van de Customs & Border Protection. Op deze site doe je dan een betaling van $14,- om het e-visum USA aan te vragen. Helaas kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard! Ben je niet in het bezit van een creditcard om je visum USA aan te vragen? Laat je e-visum dan verzorgen door KES! Op Kesvisum.nl betaal je gewoon met iDeal of je komt je visum voor de USA bij ons op kantoor ophalen en betaalt dan contant! Wanneer je je e-visum USA aanvraagt hoef je niets fysiek aan te leveren. Dit e-visum zal in de vorm van een pdf naar je worden toegemaild. Zorg er wel voor dat je paspoort minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in de Verenigde Staten. Het visum is 2 jaar geldig op moment van goedkeuring, daarnaast mag je meerdere malen het land in en uit. Maximaal verblijf per keer is 90 dagen.

Onderstaande nationaliteiten komen in aanmerking voor een ESTA:
Andorra, Australie, Belgie, Brunei, Chili, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Ijsland, Italie, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, San Marino, Singapore, Slovenie, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechie, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

Let op! Als je bovenstaande nationaliteit hebt en na 1 maart 2011 in Irak, Iran, Jemen, Libie, Soedan, Somalie en/of Syrie bent geweest, of als je, naast een van bovenstaande nationaliteiten, ook over de Iraakse,Iraanse, Syrische of Soedanese nationaliteit beschikt, kom je niet in aanmerking voor een ESTA. Je moet je visum dan persoonlijk aanvragen bij het consulaat in Amsterdam. 

Regulier visum

Kom je niet in aanmerking voor een ESTA, of ga je voor een andere reden dan zaken/toerisme, dan moet je een regulier visum aanvragen bij het consulaat in Amsterdam. Het consulaat werkt met een afsprakensysteem. De wachttijd voor een afspraak kan oplopen tot wel drie weken, begin daarom op tijd met je visumaanvraag!

Zorg er altijd voor dat je eerst het DS-160 formulier invult.

Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Vergemakkelijk nu je visumaanvraag met KES Visum Support.
Visum aanvragen Visum aanvragen

Veelgestelde vragen bij visumaanvraag voor Verenigde Staten