×Als Nederlandse paspoorthouder heb je geen visum nodig. Zie onderstaande eisen.
Back

Een Visum Panama aanvragen met Kes

Visumvrijstelling

Heb ik een visum nodig voor Panama? Nee
Moet ik het visum voor mijn aankomst in Panama regelen? Nee, je kunt maximaal 180 dagen verblijven
Heb je een van onderstaande nationaliteiten, Dan kun je voor toerisme/zaken tot 180 dagen zonder visum in Panama verblijven:
Andorra, Angola, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Australië, Bahamas, Barbados, België, Belize, Bhutan, Bolivia, Bosnië-Herzegovina, Botswana, Brazilië, British National Overseas (BNO), Brunei, Bulgarije, Cambodja, Canada, Chili, Colombia, Comoren, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominica, Duitsland, Ecuador, El Salvador, Estland, Fiji, Finland, Frankrijk, Gabon, Georgië, Granada, Griekenland, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jamaica, Japan, Kaapverdië, Kenia, Kiribati, Koeweit, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madagascar, Malediven, Maleisië, Malta, Marshall eilanden, Mauritius, Mexico, Micronesië, Moldavië, Monaco, Mongolië, Montenegro, Namibië, Nauru, Nederland, Nicaragua, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguy, Peru, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Rusland, Sahrawi Arabische Democratische Republiek, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Thomas en Prince, Samoa, San Marino, Saoedi-Arabië, Servië, Seychellen, Singapore, Slowakije, Slovenië, Solomon eilanden, Spanje, St. Vincent en de Grenadines, Taiwan, Thailand, Tonga, Trinidad en Tobago, Tsjechie, Turkije, Tuvalu, Uruguay, Vanuatu, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten van Amerika, Vietnam, Wit-Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.Voor een zakelijk/toeristisch verblijf van maximaal 180 dagen heb je met een Nederlands paspoort geen visum voor Panama nodig.

Als je nationaliteit hierboven niet staat vermeld, maar je wel voldoet aan onderstaande vereisten, dan heb je geen visum nodig voor Panama:

- Iedereen met een visumplichtige nationaliteit die een geldig visum of geldige verblijfsvergunning heeft van de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Canada of het Verenigd Koninkrijk.
- Het visum dat door de bovengenoemde landen is toegekend, moet multiple entry zijn, moet eerder zijn gebruikt op het grondgebied van een van deze landen en moet bij aankomst in Panama minimaal één jaar geldig zijn.


 

Gestempelde en geautoriseerde visa

Gestempeld visum
Als je een van onderstaande nationaliteiten hebt en niet in aanmerking komt voor de visumvrijstelling, dan heb je een gestempeld visum nodig:
Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo-Brazaville, Ghana, Filippijnen, Kameroen, Togo, Swaziland, Zimbabwe.

Geautoriseerd visum
Als je een van onderstaande nationaliteiten hebt en niet in aanmerking komt voor de visumvrijstelling, dan heb je een geautoriseerd visum nodig. Dit betekent dat de Panamese Immigratiedienst je aanvraag in behandeling neemt en de beslissing neemt om het visum wel of niet af te geven (dus niet de ambassade). Houd er rekening mee dat de Panamese Immigratiedienst momenteel een grote achterstand heeft met het verwerken van visumaanvragen, waardoor je minimaal een jaar voor vertrek moet beginnen met je visumaanvraag.

Afghanistan, Albanië, Algerije, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Burundi, China, Congo-Kinshasa, Cuba, Djibouti, Dominicaanse Republiek, Egypte, Eritrea, Ethiopië, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinea, Haïti , India, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Jemen, Jordanië, Kazachstan, Kirgizie, Laos, Lesoto, Libanon, Liberia, Libië, Mali, Marokko, Mauritanië, Mozambique, Myanmar, Nepal, Niger, Nigeria, Oeganda, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Palestina, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Syrië, Somalië, Sri Lanka, Soedan, Suriname, Tanzania, Tadzjikistan, Tsjaad, Tunesië, Turkmenistan, Zambia.

Als je een gestempeld of geautoriseerd visum nodig hebt, dan dien je in eerste instantie per mail contact opnemen met de Ambassade van Panama in Nederland. Visumaanvragen moeten persoonlijk gedaan worden.