Visum India nodig?

1. Reizigers
2. Type Visum
Entries
3. Aanvraagduur bij instantie
Vanaf: 32.67

Een Visum India aanvragen met Kes

Wat heb je nodig om een visum India aan te vragen?

Heb ik een visum nodig voor India? Ja
Moet ik het visum voor mijn aankomst in India regelen ? Ja
Hoe lang van te voren kan het visum voor India aanvragen? Je kunt het (e-)visum van te voren aanvragen afhankelijk van het type visum
Vanaf wanneer is het afgegevens visum geldig? Vanaf de datum van afgifte van het visum


Voor India bestaan er twee soorten visa: een e-visum en een regulier visum.

E-visum

Hoe werkt een e-visum voor India? Het e-visum voor India is 180 dagen geldig vanaf de afgiftedatum. Vanaf het moment van inreizen, is het visum 60 dagen geldig. Binnen deze 60 dagen mag je India twee keer in- en uitreizen. Je kan het e-visum niet aanvragen als je: - in het huidige kalenderjaar al twee keer een e-visum gebruikt hebt - voor een conferentie naar India gaat - werkzaamheden gaat verrichten in India.

Je kan met het e-visum via onderstaande luchthavens aankomen:
Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaiput, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi.

Via onderstaande havens kan je ook in India inreizen met een e-visum:
Cochin, Goa, Mangalore.

Onderstaande nationaliteiten komen in aanmerking voor een e-visum:
Albanië, Andorra, Angola, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bahama's, Barbados, België, Belize, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Burundi, Cambodja, Cameron Union Republic, Canada, Kaapverdië, Cayman Island, Chili, China, China - SAR Hongkong, China - SAR Macau, Colombia, Comoren, Cook Eilanden, Costa Rica, Ivoorkust, Kroatië, Cuba, Cyprus, Tsjechie, Denemarken, Djibouti, Dominica, Dominicaanse Republiek, Oost-Timor, Ecuador, El Salvador, Eritrea, Estland, Fiji, Finland, Frankrijk, Gabon, Gambia, Georgië, Duitsland, Ghana, Griekenland, Grenada, Guatemala, Guinee, Guyana, Haïti, Honduras , Hongarije, IJsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Jamaica, Japan, Jordanië, Kenia, Kiribati, Laos, Letland, Lesotho, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madagaskar, Malawi, Maleisië, Mali, Malta, Marshalleilanden, Mauritius, Mexico, Micronesië, Moldavië, Monaco, Mongolië, Montenegro, Montserrat, Mozambique, Myanmar, Namibië, Nauru, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Niger, Niue, Noorwegen, Oman, Palau, Palestina, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Filippijnen, Polen, Portugal, Republiek Korea, Republiek Macedonië, Roemenië , Rusland, Rwanda, Saint Christopher en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Samoa, San Marino, Senegal, Servië, Seychellen, Sierra Leone, Singapore, Slowakije, Slovenië, Salomonseilanden, Zuid-Afrika, Spanje, Sri Lanka, Suriname, Swaziland, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Tonga, Trinidad & Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Tuvalu, Verenigde Arabische Emiraten, Oeganda, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Uruguay, VS, Oezbekistan, Vanuatu, Vaticaanstad, Venezuela, Vietnam, Zambia en Zimbabwe

Regulier visum

Wil je langer dan 60 dagen in India blijven, ga je voor een conferentie naar India, wil je een multiple entry visum of komt je nationaliteit niet in aanmerking voor een e-visum? Dan moet je zelf naar VFS in Den Haag om een visum aan te vragen. Je kan maandag t/m vrijdag tussen 09:00 - 15.30 bij VFS terecht om je visumaanvraag te doen. Daar betaal je ook voor het visum. KES kan je wel helpen met het maken van het aanvraagformulier (klik op onze website op ´tourist/zaken multiple entry´ visum) het controleren van documenten, en het ophalen van je paspoort. Breng dan na je afspraak bij VFS de ophaalbon naar ons kantoor! De verwerkingsduur van het reguliere visum neemt ongeveer 6 werkdagen in beslag. De verwerkinstijd gaat in op de datum waarop je de documenten inlevert bij VFS. 

 

 
 

Checklists

In onze checklists vind je voor elk type visum een stappenplan dat je door je aanvraag helpt. Download de checklists om precies te zien welke documenten er nodig zijn om een visum voor India aan te vragen en aan welke vereisten je allemaal moet voldoen. ​ De ambassade van India kan je aanvraag pas in behandeling nemen als de genoemde documenten ook voldoen aan de vereisten die in de checklist worden beschreven: Print de checklist uit Verzamel de benodigdheden Vink alle hokjes af.

Kosten (e-)visum

 
E-visum Geldigheidsduur  Maximaal verblijf aanvraagduur bij instantie visumkosten servicekosten BTW (21%) totaal
 zaken/toerist (double enty) 180 dagen 60 dagen. Binnen deze 60 dagen mag je twee keer in- en uitreizen 6 werkdagen €76 27 €5.67 €108.67
Spoed
zaken/toerist (double enty)
180 dagen 60 dagen. Binnen deze 60 dagen mag je twee keer in- en uitreizen 3 werkdagen €76 €38,50  €8,01 €122.51


 

Regulier visum geldigheid Verblijfsduur aanvraagduur bij instantie visumkosten KES servicekosten BTW (21%) totaal
Zaken/toerist multiple entry 1 - 5 jaar maximaal 90 dagen per entry 6-8 werkdagen voldoen bij VFS 27,00 €5.67 32.67
€54 (spoed) €11.34 €65.34
 
Conferentie tot 6 maanden maximaal 90 dagen per entry 6-8 werkdagen voldoen bij VFS 27,00 €5.67 32.67
€54.00 (spoed) €11.34 €65.34