Visum Brazilië nodig?

1. Reizigers
2. Type Visum
Entries
3. Aanvraagduur bij instantie
Vanaf: 168.69

Een Visum Brazilië aanvragen met Kes

Je hebt geen toeristen/zakenvisum nodig om Brazilië in te reizen!

Heb ik een visum nodig voor Brazilië (toerist/zakelijk)? Nee
Moet ik het visum voor mijn aankomst in Brazilië regelen? Nee, je kunt maximaal 90 dagen verblijven

Heb je een van onderstaande nationaliteiten?
Dan kun je, voor zaken en toerisme, maximaal 90 dagen per 180 dagen zonder visum in Brazilie verblijven. Dit betekent dat je, als je 90 dagen aaneengesloten in Brazilie hebt verbleven, het land voor minimaal 90 dagen moet verlaten. Na deze 90 dagen kun je Brazilie weer in.

Albanië, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Belize, Bolivia, Bosnië, Bulgarije, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominica, Duitsland, Ecuador, El Salvador, Estland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Georgie, Granada, Griekenland, Guyana, Honduras, Hong Kong, Hongarije, Ierland, IJsland, Israel, Italië, Jamaica, Kazachstan, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macau, Macedonië, Malta, Marokko,  Mexico, Monaco, Mongolië, Montenegro, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne
Oostenrijk, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saint Kitts en Nevis, San Marino, Servië
Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Suriname, Thailand, Trinidad en Tobago, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Uruguay, Vaticaan, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

KES adviseert dat je bij aankomst in Brazilië voldoet aan de onderstaande punten:
  • Paspoort is minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Brazilie
  • Paspoort heeft minstens 2 lege tegenover elkaar liggende visumpagina's
  • Je kunt aantonen dat je het land gaat verlaten door middel van een retourticket
  • Je beschikt over voldoende financiele middelen om je reis te bekostigen
Heb je een andere nationaliteit, ga je werkzaamheden verrichten in Brazilie of reis je met een bijzondere reden? Waarschijnlijk heb je in dat geval toch wel een visum nodig voor Brazilië.
Neem contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen!

Belangrijke informatie!

Het Braziliaanse consulaat hanteert een afsprakensysteem en behandelt visumaanvragen op volgorde van binnenkomst. De verwerkingstijd van de visumaanvraag gaat in om het moment van de afspraak bij het consulaat. Houd daar rekening mee bij het plannen van je visumaanvraag!

Wat heb je nodig om een visum Brazilië aan te vragen?

In onze checklists vind je voor elk type visum een stappenplan dat je door je aanvraag helpt. Download de checklists om precies te zien welke documenten er nodig zijn om een visum voor Brazilië aan te vragen en aan welke vereisten je allemaal moet voldoen.

 


Het consulaat van Brazilië kan je aanvraag pas in behandeling nemen als de genoemde documenten ook voldoen aan de vereisten die in de checklist worden beschreven:
 

  1. Print de checklist uit

  2. Verzamel de benodigdheden

  3. Vink alle hokjes af  
     

Visumkosten

Visum Type Geldigheid Maximaal verblijf per entry Verwerkingstijd ambassade Visa kosten Service  kosten 21% VAT Totaal
Zakelijk maximaal 12 maanden  90 dagen 10 werkdagen €88 €48.50 €10.19 €146.69
Multiple entry (Vitem II - business)
Werk maximaal 24 maanden maximaal 24 maanden 10 werkdagen €110 €48.50 €10.19 €168.69
Single entry (Vitem V Prof. Worker)
Single entry (Vitem V Technical Assistance Without Contract < 90 days) 180 dagen 90 dagen 10  werkdagen €110 €48.50 €10.19 €168.69
Student              
Single entry (Vitem IV Internship) 365 dagen 90 dagen 10 werkdagen €88 €48.50 €10.19 €146.69
Single entry (Vitem IV Language or Technical courses) 365 dagen 90 dagen 10 werkdagen €88 €48.50 €10.19 €146.69