Visum Australië aanvragen

 • Heb ik een visum nodig voor Australie?
  Ja
 • Moet ik het visum voor aankomst in Australie regelen?
  Ja
 • Hoelang van te voren kan ik het visum regelen?
  Hangt af van het type visum
 • Hoelang is het visum geldig?
  Hangt af van het type visum
Visumkosten berekenen Visumkosten berekenen
Visumkosten berekenen

Wat heb je nodig om een visum voor Australië aan te vragen?

Paspoort
Paspoort
 • Dient tenminste 6 maanden bij aankomst geldig te zijn
 • Tenminste één lege visumpagina 
Financiële middelen
Financiële middelen
 • Beschikken over genoeg financiële middelen om te verblijven in Australië
eVisitor voorwaarden
eVisitor voorwaarden
 • U moet zich buiten Australië bevinden om de aanvraag in te dienen; U moet in het bezit zijn van een paspoort dat in aanmerking komt voor eVisitor; U moet een oprechte intentie hebben om Australië tijdelijk te bezoeken voor: toeristisch doel, waaronder het bezoeken van familie of vrienden; of zakelijk doel, waaronder het bijwonen van: onderwijs of zakelijke bijeenkomsten;seminars;conventies of conferenties.
 • U mag gedurende meer dan drie maanden geen studie of opleiding volgen; U bent vrij van tuberculose wanneer u naar Australië reist en daar binnenkomt. U hebt geen strafrechtelijke veroordelingen waarvoor u bent veroordeeld voor een totale gecombineerde periode van 12 maanden of meer, ongeacht of de straf (en) zijn uitgezeten.  
 • Afhankelijk van het doel van uw bezoek aan Australië kunnen er aanvullende visumvoorwaarden gelden. Alle reizigers moeten hun eigen visum of eVisitor hebben om naar Australië te reizen, zelfs als er meer dan één persoon op een paspoort staat. Als u kinderen in uw paspoort heeft, kunnen deze niet worden opgenomen in uw eVisitor-aanvraag en moeten ze hun eigen aanvraag indienen. Wanneer u een visum of eVisitor aanvraagt ​​voor kinderen die in uw paspoort staan, moet u de paspoortgegevens precies zo invullen als in uw eigen paspoort, waarbij u de naam, geboortedatum, geslacht en geboorteland vervangt door die van uw kinderen details zoals ze in uw paspoort staan. Houders van een British National Overseas (BNO), British Dependent Territories Citizen, British Overseas Citizen, British Protected Person en British Subject-paspoorthouders komen niet in aanmerking om een ​​eVisitor aan te vragen.
Kosten
Visumduur Visumkosten
Visum
type
Visum geldigheid Max. verblijf per entry Verwerkingstijd op de ambassade Visumkosten Servicekosten Totaal
multiple entry 12 maanden 90 dagen 4 werkdagen €0 €15.13 €15.13
multiple entry spoed 12 maanden 90 dagen 2 werkdagen €0 €24.2 €24.2
Visum aanvragen

Informatie over visumaanvraag Australië

Checklist eVisitor visa (e-visum) Australie

In onze checklists vind je voor elk type visum een stappenplan die je door je aanvraag helpt. Download de checklists om precies te zien welke documenten er nodig zijn om een visum voor Australie aan te vragen en aan welke vereisten je allemaal moet voldoen.
 
Een eVisitor kun je aanvragen als je voor toerisme, zaken of een conferentie naar Australie gaat. Je kan met een eVisitor maximaal 90 dagen per entry in Australie verblijven. Onderstaande nationaliteiten komen in aanmerking voor een eVisitor:

Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Staat je nationaliteit er niet tussen, ga je met een andere reden dan toerisme/zaken/conferentie naar Australie of wil je langer dan 90 dagen in het land verblijven? Dan moet je je visum aanvragen op de website van de Australische Department of Immigration and Border Protection. 

Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Vergemakkelijk nu je visumaanvraag met KES Visum Support.

COVID-19 beperkingen en voorzorgsmaatregelen

Alle reizen zijn opgeschort voor reizigers behalve permanente inwoners. Australische en Nieuw-Zeelandse burgers, inwoners, diplomaten die in Australië verblijven en alle bemanningsleden van luchtvaartmaatschappijen.

Alle reizigers moeten bij aankomst in een aangewezen faciliteit in de haven van binnenkomst een quarantaineperiode van 14 dagen ondergaan.

Metropoolregio Melbourne Maskers zijn verplicht in het openbaar vervoer en alle gebieden waar sociale afstand niet kan worden gehandhaafd. Maskers moeten worden gedragen.

Transit Passagiers moeten in de aangewezen transitzone van de luchthaven blijven. Degenen die 8 tot 72 uur blijven, moeten in de aangewezen quarantainevoorziening blijven tot het tijdstip van de aansluitende vlucht.

Bij uw terugkeer naar Nederland vanaf een door Covid-19 getroffen bestemming moet u mogelijk enkele strikte richtlijnen volgen die van tijd tot tijd kunnen variëren. Bezoek daarom ​https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/ausralie/reizen/reisadvies


 
Visum aanvragen

Waarom KES Visum?

Deskundig
Met onze ruim 30 jaar ervaring staan wij als betrouwbare dienstverlener tussen de reizigers en ambassades in.
Om de visumaanvragen van duizenden reizigers per jaar soepel te laten verlopen onderhouden wij uitstekende relaties met alle ambassades in Nederland en België. Wij controleren elke aanvraag zorgvuldig en door onze ervaring in het vakgebied worden visumaanvragen zelden geweigerd.
Persoonlijk
Mailen, bellen of chatten met behulpzame visumexperts. We staan op verschillende kanalen voor je klaar om te helpen met al je visumvragen of je te assisteren bij het voorbereiden van je aanvraag.
Veel reizigers hebben slechte ervaringen met hun visumaanvragen door de bureaucratie waar zij mee te maken krijgen bij de ambassades. Wij zorgen daarom voor een soepel verloop van je visumaanvraag. Naast het bedienen van onze klanten op deskundige wijze, vinden wij de communicatie naar onze klanten toe ook erg belangrijk. Als je je visum via KES aanvraagt sturen we je regelmatig updates over de voortgang van je aanvraag. Door duidelijk te communiceren met onze klanten nemen we de stress die bij een visumaanvraag komt kijken geheel weg!
Snel
Gratis pre-check van je aanvraag om zo snel mogelijk en foutloos je visumaanvraag bij de ambassade in te dienen en weer op te kunnen halen!
De lange wachttijden en openingstijden van ambassades zijn vaak heel frustrerend. Daarom staan onze collega’s bij alle ambassades van Nederland en België voor jou in de rij. Door onze efficiënte en overzichtelijke werkwijze kunnen we je spoedaanvraag altijd direct in behandeling nemen.
Visum aanvragen

Veelgestelde vragen bij visumaanvraag voor Australië