Visum Saoedi-Arabië nodig?

1. Reizigers
2. Type Visum
Entries
3. Aanvraagduur bij instantie
Vanaf: 46.59

Een Visum Saoedi-Arabie aanvragen met Kes

Bijzonderheden en Checklist Saoedi-Arabië

LET OP! Voor Saoedi-Arabië kunnen wij alleen asisteren bij het maken van een afspraak bij VFS Tasheel, het (laten) controleren van de documenten en het eventueel ophalen van je paspoort bij VFS (met het machtigingsformulier en je ophaalbon). Je moet op de afspraakdatum persoonlijk naar VFS Tasheel in Den Haag om biometrische gegevens af te geven. Daar doe je ook de betaling voor het visum. De visumprijs hangt af van de nationaliteit van de aanvrager. De verwerkingstijd gaat in op het moment van de afspraak.
 

VFS Tasheel kosten (Nederlandse paspoorthouders) Charges (EUR)
MoFA Visa Fee (Business Man Visit) €60
MoFA Enjaz Fee €9
MoFA Medical Fee (if applicable) €9
Service Fee- Regular appointment €46.59
VAT for Regular appointment €8.09
Lounge Service Fee (spoedafspraak) €111.50
VAT for Lounge Service Fee €25


Er worden sinds 2016 nauwelijks multiple entry visa verstrekt voor Nederlandse paspoorthouders, ook al wordt daar in de uitnodiging om gevraagd. Houd er daarom rekening mee dat er een single entry visum wordt afgegeven.

Saoedi-Arabie verstrekt geen toeristenvisa.


In onze checklists vind je voor elk type visum een stappenplan die je door je aanvraag helpt. Download de checklists om precies te zien welke documenten er nodig zijn om een visum voor Saoedi-Arabië aan te vragen en aan welke vereisten je allemaal moet voldoen.De ambassade van Saoedi-Arabië kan je aanvraag pas in behandeling nemen als de genoemde documenten ook voldoen aan de vereisten die in de checklist worden beschreven:
 

  1. Print de checklist uit

  2. Verzamel de benodigdheden

  3. Vink alle hokjes af